Печена сьомга с масло и мед
Време за приготвяне
35Порции
4Необходими продукти:
800 г Сьомга филе1 лимон
2-3 големи домата
150 гр. масло
3 скилидки чесън
1 щипка сушен риган
1 щипка мащерка
1 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и го сложете в купа. Прибавете към него чесъна, меда и останалите подправки и разбъркайте добре. В тава за печене поставете едно голямо парче алуминиево фолио. Подредете върху него няколко резена лимон, домати и няколко стръка мащерка и върху тях сложете рибата. Завийте фолиото от всички страни, без да покривате сьомгата, а само да се възпре изтичането на соса и маслото. Залейте рибата с маслото и я поръсете с малко сол и черен пипер. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.