Панирани котлети от Морски Сом с пармезан
Панирани котлети от Морски Сом с пармезан

Време за приготвяне

25

Порции

4

Необходими продукти:

4 котлета морски сом
1 чаша брашно
2 яйца
1 чаша галета
1 чаша настърган пармезан
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка черен пипер
2 скилидки чесън
1/4 чаша зехтин (за пържене)

Начин на приготвяне:

В една купа смесете брашното със солта, черния пипер и счукан чесън. В друга купа разбийте яйцата. В трета купа смесете галетата с настъргания пармезан.

Почистете и измийте котлетите от морски сом. Изсушете ги добре с кухненска хартия.

Потопете всеки котлет първо в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в сместа от галета и пармезан. Уверете се, че котлетите са добре покрити с панировка.

В голяма тиган с загрейте зехтинът на средно висока температура. Пържете котлетите за около 3-4 минути от всяка страна, докато станат златисто кафяви и хрупкави.

След като са готови, извадете котлетите върху кухненска хартия, за да попие излишния зехтин. Поднесете ги топли, заедно с любимите си гарнитури или сосове.