Панирани скариди с коктейлен сос
Време за приготвяне
25Порции
4Необходими продукти:
За скаридите500 грама обелени и почистени скариди
2 яйца
2 с. л. горчица
1 пакетче галета
Малко брашно за паниране
Сол
Черен пипер
Слънчогледово олио за пържене
За коктейлния сос
200 грама майонеза
80 грама кетчуп
30 мл коняк или уиски
50 грама заквасена сметана
¼ ч. л. Табаско
Сол
Бял пипер
Начин на приготвяне:
В купа изсипете съставките за соса и ги разбъркайте до получаване на хомогенна смес.Овкусете скаридите със сол и черен пипер. Разбийте яйцата и добавете горчицата. Оваляйте скаридите в брашното, след това ги потопете в яйчената смес и накрая галетата.
Запържете в сгорещено слънчогледово олио за 4-5 минути от всяка страна.
Поднесете панираните скариди със соса. Насладете се!