Хрупкави брускети с пушена сьомга
Хрупкави брускети с пушена сьомга

Време за приготвяне

20

Порции

4

Необходими продукти:

1 френски хляб (baguette)
200 г крема сирене
150 г пушена сьомга слайс
2 супени лъжици каперси, отцедени
2 супени лъжици екстра върджин зехтин
2 стръка пресен лук
Сол и черен пипер на вкус
Пресен копър или магданоз за украса (по избор)

Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на филийки с дебелина около 1 см и ги запечете в предварително загрята фурна на 180 ⁰C за около 5-7 минути, докато станат златисти и хрупкави.
В голяма купа разбийте крема сирене със ситно нарязан пресен лук, сол и черен пипер на вкус.
Когато хлябът е готов, извадете го от фурната и оставете да се охлади леко.
Намажете филийките с крема сирене и добавете пушена сьомга.
Добавете каперси и поръсете с екстра върджин зехтин.
Украсете с пресен копър или магданоз.

Насладете се на хрупкавите брускети с пушена сьомга!