Хрупкави брускети с пушена сьомга
Време за приготвяне
20Порции
4Необходими продукти:
1 френски хляб (baguette)200 г крема сирене
150 г пушена сьомга слайс
2 супени лъжици каперси, отцедени
2 супени лъжици екстра върджин зехтин
2 стръка пресен лук
Сол и черен пипер на вкус
Пресен копър или магданоз за украса (по избор)
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на филийки с дебелина около 1 см и ги запечете в предварително загрята фурна на 180 ⁰C за около 5-7 минути, докато станат златисти и хрупкави.В голяма купа разбийте крема сирене със ситно нарязан пресен лук, сол и черен пипер на вкус.
Когато хлябът е готов, извадете го от фурната и оставете да се охлади леко.
Намажете филийките с крема сирене и добавете пушена сьомга.
Добавете каперси и поръсете с екстра върджин зехтин.
Украсете с пресен копър или магданоз.
Насладете се на хрупкавите брускети с пушена сьомга!