Хрупкави панирани калмари с млечен сос
Време за приготвяне
30Порции
4Необходими продукти:
450 г калмари1 чаша брашно
1 яйце
1/2 чаша прясно мляко
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1/4 ч. л. червен пипер
олио за пържене
За млечния сос:
1/2 чаша майонеза
1/2 чаша заквасена сметана
1/4 чаша прясно мляко
1/4 чаша нарязан магданоз
1/4 чаша нарязан пресен лук
1/4 ч. л. чесън на прах
1/4 ч. л. лук на прах
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете калмара на шайби.В купа разбийте заедно брашното, солта, черния пипер и червения пипер.
В друга купа разбийте яйцето и млякото.
Потопете калмарите в сместа от яйце, след това в брашнената смес, отърсете излишното брашно.
Загрейте зехтина в голям тиган на средно-висока температура.
Пържете калмар в горещия мазнина до златисто, около 2-3 минути. Поставете ги върху кухненска хартия да се отцедят.
За млечния сос: Разбийте заедно майонезата, заквасената сметана, млякото, магданоза, лука на прах, чесън на прах, солта и черния пипер в купа.
Поднесете панираните калмари със соса. Насладете се!