КИШ СЪС СЬОМГА
Време за приготвяне
80Порции
8Необходими продукти:
За тестото:300 г брашно
150 г краве масло
1 яйце
1 с. л. студена вода
За плънката:
400 г Сьомга филе
2 глави лук
300 г крема сирене
3 яйца
Сол и черен пипер на вкус
Копър
Кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното с нарязано на кубчета краве масло. Разбъркайте до смесване. Добавете сол на вкус, яйцето и водата и омесете. Готовото тесто оставете в хладилник за 5 минути. След което разточете тестото с дебелина 5 мм и поставете в тава с диаметър 26 см. Направете малки дупки с помощта на вилица по тестото и го изпечете в предварително загрята фурна на 180⁰C за 6-7 минути.В тиган задушете предварително почистения и нарязан лук на дребни кубчета за 5- 6 минути. Добавете предварително нарязаната сьомга филе на малки хапки и задушете още 3- 4 минути. Овкусете със сол и черен пипер и оставете да се охлади.
В купа разбъркайте крема сиренето, яйцата и копъра. Прибавете сьомгата. Получената смес изсипете върху тестото и разнесете равномерно. Поръсете с настърган кашкавал и запечете за 40 минути.